Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sevil Acar ve İstanbul Politikalar Merkezi İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin'in katılımıyla 22 Haziran 2023, Perşembe saat 15:00' da gerçekleştirildi.

İklim Kafe Konuşmalarının yirmidördüncüsü  ''Türkiye'de İklim Değişikliğinin Zeytin Verimine Etkileri'' konuşması için tıklayınız.

Türkçe

B.Ü. Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında QS 2024 dünya sıralamasında yine 101-150 bandında

Quacquarelli Symonds (QS) beş konu alanında 54 disiplini içeren QS 2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması derecelerini açıkladı. Sıralamada dünya genelinde 1,594 üniversite, akademisyenler nezdinde saygınlık, işveren nezdinde saygınlık, yayın başına düşen atıf, H-endeksi ve alanlara göre uluslararası araştırma işbirliği olmak üzere beş kriter üzerinden değerlendirildi. QS 2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralama sonuçlarına göre Turizm İşletmeciliği Bölümü, dünya genelinde en iyi ilk 150 üniversite arasında yer aldı.

Türkçe

Turizmde Özel Etkinlikler ve Kongre Turizmi Dersi Kapsamında yürütülen Mentorluk Projesinin sunumları İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşti

2022-2023 Güz döneminde, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği , “Turizmde Özel Etkinlikler ve Kongre Turizmi ’” dersi kapsamında, MPI Turkey Club  ( Meeting Professionals International ) ve  SITE Turkey Chapter ( Society for Incentive Travel Excellence) ile birlikte yürütülen    “mentorship” projesinde, öğrencilerin büyük emek vererek hazırladıkları proje sonuçları mentorları ile  İstanbul Ticaret Odası (İTO) Merkez Binada başarıyla paylaşıldı. Projeye 67 öğrenci katıldı ve 14 mentor öğrencilerimize destek verdi.

Türkçe

Sürdürülebilir turizm için mikrofon öğrencilerimizde

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Anima Mice & Event ekibinin düzenlediği 2. Sürdürülebilir Turizm Zirvesi 02-03 Aralık 2022 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall' da gerçekleştiridi. Konusunda uzman akademisyenler, kamu ve özel sektör yöneticilerinin katılımı ile Turizm İşletmeciliği Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede öğrencilerimiz de daha sürdürülebilir bir turizm için görüşlerini ve önerilerini paylaştılar.

Turizmde Özel Etkinlikler ve Kongre Turizmi Dersi Kapsamında Mentorluk Projesi

2022-2023 akademik yılı güz döneminde , MPI (Meeting Professionals International) Türkiye Kulübü ve SITE  (Society for Incentive Travel Excellence) Türkiye'nin işbirliği ile Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde “Turizmde Özel Etkinlikler ve Kongre Turizmi” dersi kapsamında “Mentorluk” projesi başlamıştır.

Türkçe

Öğretim üyelerimizden Dr.Öğr.Üy. Duygu Salman Öztürk UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürütülen ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı

Öğretim üyelerimizden Dr.Öğr.Üy. Duygu Salman Öztürk, UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürütülen ve  Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik kapsamında sosyal girişimcileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektörü ve kamu kurumlarını bir araya getiren 24. Sorunlara Çözümler Buluşmasında "Eşitsizliklerin Azaltılması" odağında "İş Dünyasında Çeşitlilik ve Kapsayıcılık" ele alındı.

Türkçe

Prof. Dr. Maria Dolores ALVAREZ Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Araştırmada Üstün Başarı Ödülü’ ne layık görüldü

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Maria Dolores ALVAREZ, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Akademik Kurulu tarafından her yıl araştırmada üstün başarı gösteren değerli öğretim elemanlarını desteklemek amacıyla verilen Araştırmada Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Türkçe

İklim Değişikliği ve Turizm İlişkisinde Güncel Trendler Sürdürülebilir Dönüşüm İhtiyacına Nasıl Işık Tutabilir?

Turizm sektörünün küresel karbon emisyonlarına katkısının %2 civarında olduğu düşünülüyordu. Yakın zamanda Avustralya’dan bilim insanlarının yayımladığı bir çalışma, dünya genelinde turizm sektörünün küresel seragazı emisyonlarının %8’inden sorumlu olduğunu ispatladı. Sektörün, krizler çağında, şapkasını önüne koyup yeni bir yol haritası çizmesinin tam zamanı. Doç. Dr.

Türkçe

Via Eurasia kültürel rotası projesinin ilk Bilim Komite Toplantısı, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı

Via Eurasia kültür rotası ilk Bilim Komite Toplantısı 20 Aralık 2019 tarihinde İstanbul'da Kültür Rotaları Derneği önderliğinde ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sayfalar