Via Eurasia kültürel rotası projesinin ilk Bilim Komite Toplantısı, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı

Via Eurasia kültür rotası ilk Bilim Komite Toplantısı 20 Aralık 2019 tarihinde İstanbul'da Kültür Rotaları Derneği önderliğinde ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Via Eurasia, İtalya'yı Balkanlar üzerinden Türkiye'ye bağlayan bir sınır ötesi kültürel rotadır.  Frigya’dan Roma ve Osmanlı İmparatorluklarına kadar uzanan antik yol ağlarından oluşur.

Sivil Toplum Diyaloğu 5 AB Programının bir parçası olarak, bilim komitesinin amacı, kültürel rotanın belgelendirilmesi için Avrupa Konseyi'ne başvuru dosyası hakkında tavsiyelerde bulunmak ve bu çerçevede yürütülecek bilimsel faaliyetleri yönetmektir.